Sessió 5

              

 Racó de recursos
 

1) Els Quaderns Virtuals són un bon recurs per a treballar amb els nostres alumnes. Ofereixen una àmplia biblioteca d’activitats, classificada per àrees i edats.
  
Cliqueu a sobre la imatge per accedir a l’article:  
 
 
2) Us aportem ara el material “Joc de jocs” elaborat pel Consorci de Normalització Lingüística. Es tracta d’una recopilació de 100 jocs populars i tradicionals.

 Els jocs estan classificats en jocs de falda, jocs de rotlle i balls rodons, cançons electives o eliminatòries i jocs diversos.

 
Cliqueu a sobre la imatge següent, per accedir al material: 

Jocs de joc 

3) El canó de projecció s’ha convertit en una important eina que ens obre una finestra al món, posant a l’abast del professorat i dels infants tot un món de possibilitats: imatges, sons, Internet. També ens aporta la immediatesa de l’actualitat: les notícies, la predicció meteorològica,… i ens ofereix la possibilitat d’establir relacions amb l’entorn mitjançant la videoconferència amb d’altres centres, entitats,  personatges rellevants…

 

Cliqueu a sobre la imatge següent, per accedir a l’article: 
 
 

 

 
 

A la cinquena sessió del curs, canviarem el color a una imatge de la galeria de Microsoft i crearem un arxiu sonor amb Windows.
 
Utilizarem els següents tutorials: 

 

  

 
 
   
 
Us proposem a continuació un recull d’enllaços de l’àrea de medi social perquè pugueu utilitzar-los amb els vostres alumnes.    
 
Alguns es poden utilitzar tant a educació infantil com a cicle inicial. També es pot donar el cas que treballin, a més a més, unes altres àrees.  
  
 
 
 EDUCACIÓ INFANTIL 
  
12345678910

 

CICLE INICIAL

12345678910

 


En aquesta sessió, us proposem fer un enregistrament de veu per mitjà del micròfon i amb l’enregistrador del Windows.
Es tracta de fer una presentació personal (com em dic, en quin centre treballo, nivell que imparteixo, utilització de les TAC amb els alumnes,…).Haureu de tenir en compte per aquest exercici, altres variables importants:

La posició davant del micròfon. La distància al micròfon anirà supeditada al tipus de micròfon i a la captació del so que té. Feu diverses proves i fixeu un volum d’entrada que s’ajusti a la vostra intensitat de veu.Haureu de vigilar que no sonin els esbufecs en pronunciar determinats fonemes (/p/, /b/, /t/) que provoquen una sortida d’aire sobtada i amb més força. La distància idònia davant de micròfon és d’un pam, aproximadament. La respiració ha de ser pausada i poc sorollosa.La posició corporal, el cos haurà d’estar el més recte possible per evitar cap entorpiment en la sortida d’aire. S’aconsella, les primeres vegades, fer-ho dempeus per evitar plecs innecessaris que provoca el fet d’estar assegut. Si ho feu asseguts, recordeu posar el cos ben recte de la cintura en amunt. Deixar lliure el tòrax traient el pit en fora i aixecant el cap per donar sortida lliure a l’aire.

Connecteu el micròfon a l’entrada de micròfon de l’ordinador. Verifiqueu que teniu activat el so del micròfon en el volum d’entrada de so.

Comproveu que entra so i que grava la veu amb un volum correcte.  

Utilitzarem el tutorial “Enregistrar sons amb Windows”. 
   

 

 
 
 
 
 
 
Anuncis

One response

28 02 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: